Hvad er Potemkin Design? Ikoner Logoer & bomærker Layout Diverse Downloads Links Kontakt

Hvad er Potemkin Design?

Potemkin Design begyndte som en joke tilbage i 1995, hvor jeg lige var blevet ansat i B-DATA. (B-DATA blev senere opkøbt af WM-data, der igen blev opkøbt af Logica.) Jeg påstod, at jeg kunne lave bedre grafisk design end vore sekretærer. Og i den anledning antog jeg kunstnernavnet Potemkin Design (Potemkinkulisser). Det blev til en del tegninger til B-DATA, som er gengivet her på sitet. I 1999 oprettede jeg sitet Potemkin.dk, som imidlertid ikke havde meget med mit arbejde for B-DATA at gøre. Derfor har jeg nu oprettet dette site også. For at udstille noget af mit arbejde gennem tiden.
    Jeg havde før den tid leget med layout for Thyfestivallen, Rytmus i Thy, Thy Bogcafé, Komm.S. i Århus m.fl. Det foregik selvfølgelig uden computer - med skrivemaskine, tusch og gnidebogstaver. Det var tider. Tuschen har jeg holdt fast ved.
    Omkring 1990 fik jeg fat i en skriftreol med Garamond, altså løse blytyper. Så blev jeg rigtigt bidt af typografien, selv om jeg må have en lille seddel med bogstavernes placering liggende. Trykpressen byggede jeg selv af træ.
    Med Windows fulgte tegneprogrammer og senere Serif PagePlus, et glimrende og billigt DTP-program. Jeg får dog lavet alt for lidt.
    Til daglig er jeg programmør og laver edb-systemer til sygehuse.


Potemkin Design logo
(c) Ditlev Viðstein Petersen